Recept

Marquise s anglickým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26398

Ingredience

50 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
250 g Horká čokoláda
250 ml Mléko polotučné
130 g Máslo čerstvé
2 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 517 kcal
Kilojoule 2 162kJ
8% Sacharidy 28 g
52% Tuky 39 g
6% Sodík 116 mg
25% Bílkoviny 14 g

Marquise s anglickým krémem postup přípravy receptu:

1

Máslo utřeme do pěny a postupně přidáváme rozpuštěnou a vychladlou čokoládu, přišleháme jednotlivá vejce a vanilkovou dřeň. Malou pudinkovou formu vyložíme průsvitnou fólii a naplníme čokoládovou hmotou. Dáme přes noc ztuhnout do chladničky.

2

Druhý den na anglický krém ušleháme žloutky a cukr, až vznikne pěna. Svaříme mléko a odstavíme ze sporáku. Žloutkovou pěnu vložíme do horké vodní lázně, šleháme a pozvolna přiléváme mléko. Stále šleháme a necháme jednou přejít varem. Vyjmeme z lázně a ještě chvíli šleháme. Necháme vychladnout. Čokoládovou hmotu podáváme s krémem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept