Pomerančové želé se sektem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančové želé se sektem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26399 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
15 ml | Citronová šťáva |
750 g | Cukr třtinový |
15 g | Cukr vanilka |
150 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Máta |
6 ks | Pomeranče |
250 ml | Pomerančová šťáva |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml | Víno šumivé (sekt) |
6 plátek | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 154g |
---|---|
Cholesterol | 30,8mg |
Draslík | 656,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 576,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 128,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 417,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr třtinový, Jogurt bílý, Máta, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka), Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančové želé se sektem postup přípravy receptu:
1 | Z pomerančů vykrájíme čisté dílky, odkládáme je do cedníku a šťávu zachytíme. Pomeranče rozdělíme do pohárů a necháme vychladit. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Smícháme se zachycenou šťávou z pomerančů, přidáme cukr a mírně prohřejeme. Necháme částečně vychladnout. Přilijeme sekt a směsí zalijeme pomerančové dílky. |
2 | Přikryjeme fólií a chladíme nejméně 5 hodin, až dezert ztuhne. |
3 | Před podáváním ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem. Jogurt dohladka rozmícháme s citronovou šťávou a vmícháme šlehanou smetanu. Dezert ozdobíme touto omáčkou a mátou. |