Jednoduchý recept

Hovězí vemínko smažené (minutka)

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Hovězí vemínko smažené (minutka) 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 264
Kategorie: Maso

Ingredience

1600 g Hovězí vemeno
100 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej rostlinný
200 g Strouhanka
30 g Sůl
80 g Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 567 kcal
Kilojoule 2 374kJ
5% Sacharidy 18 g
50% Tuky 37 g
66% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Hovězí vemínko smažené (minutka) postup přípravy receptu:

1

Hovězí vemínka zbavíme loje a blan, opereme je ve vlažné vodě a rozkrájíme na menší části. Vložíme je do vařící vody a zvolna vaříme doměkka. Během vaření jimi občas zamícháme, aby se nepřichytila ke dnu.

2

Měkká vemínka zchladíme ve studené vodě a nakrájíme na plátky. Osolíme je, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. Takto připravená vemínka usmažíme po obou stranách v horkém oleji dozlatova. Ihned podáváme.

Poznámka

Voda pitná: na uvaření vemínek - dle potřeby

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept