Recept

Flambovaná srnčí svíčková s jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26403
Kategorie: Maso

Ingredience

80 ml Calvados
15 g Cukr třtinový
2 ks Jablka
160 g Máslo čerstvé
3 ks Nové koření celé
80 ml Olej stolní
5 g Pepř černý mletý
15 g Skořice mletá
1 kg Srnčí maso
5 g Sůl
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 885 kcal
Kilojoule 3 704kJ
6% Sacharidy 22 g
79% Tuky 59 g
42% Sodík 844 mg
104% Bílkoviny 59 g

Flambovaná srnčí svíčková s jablky postup přípravy receptu:

1

Maso potřeme skořicí a novým kořením, zakápneme olejem a necháme přes noc marinovat.

2

Oloupaná a nakrájená jablka podusíme na 40 g rozehřátého másla, posypeme cukrem, přelijeme calvadosem a flambujeme. Necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 250 °C. Svíčkovou dáme do pekáče, osolíme, opepříme a prudce po všech stranách opečeme na 2 lžících rozehřátého másla.

3

Pečeme v troubě 10 minut. Troubu vypneme a necháme dojít asi 10 minut. Vyjmeme a uchováme v teple. Výpek rozředíme vývarem, necháme zredukovat a zahustíme ledovým máslem. Svíčkovou nakrájíme na plátky. Podáváme s omáčkou a jablky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept