Kuřecí závitky s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí závitky s těstovinami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26405 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
25 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
15 ml | Citronová šťáva |
20 g | Kapary |
4 ks | Kuřecí prsa |
15 ml | Olej olivový |
60 g | Olivy černé |
15 g | Ořechy lískové |
5 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
5 g | Sůl |
250 g | Těstoviny konzumní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 905,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Ořechy lískové, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Kuřecí prsa, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí závitky s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsní řízky mírně rozklepeme, aby byly stejnoměrně silné. |
2 | Lístky bazalky a lískové oříšky rozmixujeme a smícháme s česnekem, solí a pepřem. |
3 | Bazalkovou směsí potřeme plátky masa. Maso od jednoho krátkého konce stočíme do závitků. Každý závitek pevně zabalíme do alobalu, aby držel tvar, a oba konce alobalu pečlivě uzavřeme. |
4 | Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě tak, aby byly měkké, zároveň však při skousnutí ještě pevné. |
5 | Kuřecí závitky v alobalu vložíme na pařák do hrnce, pevně přikryjeme pokličkou a maso 10 minut vaříme v páře. Mezitím nakrájíme rajčata na kostičky. |
6 | Téstoviny scedíme a vrátíme do hrnce. Ochutíme citronovou šťávou, olivovým olejem, rajčaty, kapary a olivami a opatrně je na velmi mírném ohni prohřejeme. Potom je rozdělíme na talíře. |
7 | Vpichem grilovací jehly zkontrolujeme, zda je maso správně uvařené. Závitky nakrájíme na plátky, upravíme je na těstoviny a podáváme. |