Pražma na pórku s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražma na pórku s mandlemi
Pražma na pórku s mandlemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 26410 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Chilli omáčka |
80 g | Mandle |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Pórek |
1 kg | Pražma |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
10 ks | Rajčata |
300 g | Rýže dušená |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 173,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,5mg |
Vitamín E | 9,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Mandle, Pepř bílý, Pražma, Rajčata, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Petržel - nať, Pórek, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pražma na pórku s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé (chlazené) plátky Pražmy omyjeme, osušíme, zbavíme kostiček, nakrájíme na proužky dlouhé okolo 5 cm. Dáme je do mísy, kousky ryby osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, necháme chvíli v chladničce. |
2 | Mezitím si očistíme a omyjeme pórek s mrkví. Zeleninu pokrájíme na kroužky. Červená sherry rajčata omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Mandle spaříme ve vařící vodě a sloupneme je. |
3 | Ve woku si rozpálíme olivový olej a plátky ryby restujeme na straně s kůží. Rybu vyjmeme a odložíme na talíř. K zbylému oleji přidáme lžíci másla a na rozehřátém tuku za stálého míchání prudce osmažíme pórek s mrkví, přidáme mandle, kečup, chilli omáčku a rajčata. Promícháme, vrátíme na zeleninu plátky ryby, opatrně promícháme, posypeme petrželovou natí a necháme smažit ještě minutu. |
4 | Pražmu podáváme s dušenou rýží. |