Kuře s klobásou v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s klobásou v těstíčku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26415 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Klobása Chorizo |
250 g | Kuřecí prsa |
200 ml | Mléko polotučné |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Sůl |
30 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 168,5mg |
Draslík | 250,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Kuřecí prsa, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s klobásou v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Mouku a sůl smícháme v misce, uprostřed uděláme důlek a do důlku nalijeme rozšlehané vejce. |
2 | Přidáme polovinu mléka a tekutinu postupně vařečkou zapracujeme do mouky. |
3 | Směs rozmícháme na hladkou kaši, přilijeme zbytek mléka a vodu. |
4 | Směs opět nahladko vymícháme, vzniklé těstíčko necháme nejméně hodinu odpočinout. |
5 | Zapékací misky na jednotlivé porce nebo větší zapékací misku vymažeme tukem vypečeným z masa. Kuřecí maso a klobásu nakrájíme na kousky a upravíme do misek nebo jedné větší zapékací misky. |
6 | Pokrm ohříváme 5 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Potom misky nebo misku vyjmeme, maso a klobásu přelijeme těstíčkem. Misky nesmějí být naplněné až po okraj, aby těsto při pečení nepřetékalo. |
7 | Vrátíme do trouby a pečeme 35 minut dozlatova. Dvířka trouby nesmíme nejméně 30 minut otevírat. |
8 | Pokrm podáváme horký. Můžeme jej přelít tukem vypečeným z masa. |