Recept

Dušené kuře s bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26417
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

60 g Bylinky čerstvé - svazek
15 g Cukr třtinový
120 g Hroznové víno
60 g Kaštany jedlé
900 g Kuřecí prsa
60 g Mandle
3 ks Mrkev kořen
15 g Muškátový oříšek
180 ml Ocet vinný
80 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
30 g Pomerančová kůra
10 ks Šalotka
50 g Skořice mletá
5 g Sůl
300 ml Víno bílé
300 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,159 kcal
Kilojoule 4 849kJ
32% Sacharidy 116 g
394% Tuky 296 g
53% Sodík 1 g
116% Bílkoviny 65 g

Dušené kuře s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Ve velkém kastrolu se silným dnem rozehřejeme olivový olej a opékáme na něm 6 minut na středním ohni za stálého míchání dozlatova maso, šalotky nebo cibulky a mrkev.

2

Do kastrolu přidáme všechny ostatní suroviny kromě kuliček hroznového vína a pokrm za občasného zamíchání dusíme na mírném ohni tak dlouho, až je maso úplně měkké.

3

Kuličky vína rozpůlíme, zbavíme zrníček a vmícháme do pokrmu až těsné před podáváním. Pokrm podáváme s divokou rýží nebo s bramborovou kaší. Porce ozdobíme čerstvými bylinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept