Recept

Dušené kuřecí čtvrtky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26418

Ingredience

200 g Anglická slanina
2 ks Bobkový list
6 ks Brambory zimní
1 ks Cibule
800 g Kuřecí čtvrtky
200 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
150 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
50 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
80 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 865 kcal
Kilojoule 3 618kJ
13% Sacharidy 46 g
76% Tuky 57 g
65% Sodík 1 g
83% Bílkoviny 47 g

Dušené kuřecí čtvrtky postup přípravy receptu:

1

Z kuřecích čtvrtek stáhneme kůži. Odkrájíme případný tuk.

2

Na dno velké zapékací misky rozložíme polovinu plátků brambor, osolíme, opepříme. Dochutíme tymiánem, rozmarýnem a bobkovým listem.

3

Na brambory upravíme kuřecí maso, posypeme je na kostičky nakrájenou slaninou, cibulí, mrkví, osolíme a opepříme. Navrch rozložíme zbývající brambory tak, aby se plátky mírně překrývaly.

4

Pokrm podlijeme černým pivem, brambory potřeme rozpuštěným máslem a zapékací misku přikryjeme pokličkou.

5

Pečeme 90 minut v troubě předehřáté na 150 °C. Posledních 30 minut bez pokličky, aby brambory zezlátly. Pokrm podáváme horký.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept