Gratinovaná čekanka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinovaná čekanka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2642 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 ks | Čekanka |
2 ks | Cibulka jarní |
100 g | Ořechy lískové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 polévková lžíce | Tuk |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 13,5mg |
Draslík | 420,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Cibulka jarní, Ořechy lískové, Sůl, Tuk, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinovaná čekanka postup přípravy receptu:
1 | Čekanku omyjeme, rozebereme na lístky, odkrojíme hořké části, velké listy překrojíme. |
2 | Lískové ořechy nasekáme nahrubo a osmahneme je nasucho v pánvi. |
3 | Nakrájíme očištěné žampiony na plátky, cibulku jemně nakrájíme. |
4 | Formu na pečení vymažeme, na dno dáme čekanku, na ni žampiony, cibulku a ořechy. |
5 | Osolíme, opepříme a posypeme strouhaným sýrem. |
6 | Dáme péct do středně vyhřáté trouby. |