Burgundské kuře se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Burgundské kuře se žampiony
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26420 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
1 ks | Bobkový list |
40 g | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
900 g | Kuřecí prsa |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej slunečnicový |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
16 ks | Šalotka |
10 g | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
150 ml | Víno portské |
150 ml | Vývar drůbeží |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 126g |
---|---|
Cholesterol | 164,4mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 4,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,3mg |
Vitamín E | 11,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Česnek, Olej slunečnicový, Šalotka, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián čerstvý, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Víno portské, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Burgundské kuře se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Na oleji osmažíme kuřecí maso nakrájené na kostky a vyndáme. Osmažíme šalotku, slaninu, žampiony a česnek dozlatova. Do pánve vrátíme maso, zaprášíme moukou, neustále mícháme a zvolna vaříme ještě další 2 minuty. |
2 | Maso podlijeme vínem a kuřecím vývarem, přivedeme k varu a mícháme, dokud se nezačne vařit. Poté vložíme bylinky, opepříme a osolíme. |
3 | Kastrol pod pokličkou vložíme na 1 hodinu do trouby předehřáté na 150 °C. Z hotového pokrmu odstraníme bylinky. |
4 | Pokrm rozdělíme na talíře, ozdobíme vařenou zeleninu a podáváme. |