Kuře na venkovský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na venkovský způsob
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26421 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
12 plátek | Bageta |
3 ks | Celer řapíkatý |
16 ks | Cibule |
400 g | Fazole červené sterilované |
4 ks | Kuřecí čtvrtky |
60 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej olivový |
15 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
5 g | Sůl |
200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 41g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Celer řapíkatý, Cibule, Fazole červené sterilované, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí čtvrtky, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na venkovský způsob postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí čtvrtky opečeme ve větším kastrolu, který je možno dávat do trouby, z obou stran na oleji dozlatova, potom odložíme na talíř. |
2 | Do kastrolu dáme cibulku a osmahneme. Přidáme celer, opékáme 2-3 minuty. Vrátíme do kastrolu kuřecí maso, vmícháme fazole, rajčata, vývar, polovinu petželky, sůl a pepř, povrch posypeme paprikou. |
3 | Kastrol přikryjeme pokličkou a vložíme na 20-25 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda je maso dobře propečené. |
4 | Zbývající petrželku smícháme s máslem, směsí potřeme plátky bagety a upravíme je na povrch pokrmu. |
5 | Kastrol vrátíme do trouby a pokrm pečeme bez pokličky ješté asi 10-12 minut. Podáváme horký. |