Rybí karbanátky s bagetou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 48 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí karbanátky s bagetou
Celkový čas: | 48 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 13 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 26423 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
4 ks | Bageta |
4 ks | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
500 g | Filé rybí |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
2 ks | Hříbky čerstvé |
6 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 polévková lžíce | Provensálské koření |
4 polévková lžíce | Sezam - semena |
120 g | Slanina vepřová |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 155g |
---|---|
Cholesterol | 143,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Citronová kůra, Hříbky čerstvé, Olej arašídový (podzemnicový), Pepř bílý, Sezam - semena, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Hořčice Dijonská, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí karbanátky s bagetou postup přípravy receptu:
1 | Rybí filety omyjeme, osušíme a pomeleme s oloupaným česnekem, uzenou slaninou a čerstvými hříbky na masovém mlýnku. Směs dáme do mísy, ochutíme solí, pepřem, mletým chilli, nastrouhanou citronovou kůrou, provensálskými bylinkami a drobně nakrájenou cibulí. Přidáme vajíčka a vše prohněteme. Utvoříme oválné karbanátky silné asi 3 cm a obalíme je v sezamu. |
2 | Zapneme troubu na 220 °C. Připravíme si 4 kusy bagetek, které rozpůlíme a položíme na pečící plech rozpůlenou stranou dolů. |
3 | Ve woku si rozpálíme olej a karbanátky z každé strany osmažíme dozlatova. Usmažené vyjmeme a odložíme na papírovou utěrku. |
4 | Bagetky dáme do horké trouby na 5 minut, aby se prohřály a byly křupavé. |
5 | Teplé bagetky potřeme lehce hořčicí, položíme na ně karbanátky s plátkem citronu a podáváme. |