Kuřecí guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí guláš
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26425 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
900 g | Kuřecí prsa |
25 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
15 g | Paprika mletá pálivá |
5 g | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
80 g | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata |
15 g | Rozmarýn čerstvý |
24 ks | Šalotka |
5 g | Sůl |
150 ml | Víno červené |
300 ml | Vývar drůbeží |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 188g |
---|---|
Cholesterol | 177,2mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 67,5mg |
Vitamín B6 | 5,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 154,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl, Víno červené, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí guláš postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a obalíme důkladně v mouce. |
2 | V kastrolu, který se může dávat do trouby, rozehřejeme olej a máslo. Přidáme cibuli, šalotky, papriky, opékáme zhruba 3 minuty. |
3 | Potom vmícháme kuřecí maso a opékáme další 4 minuty. |
4 | Maso se zeleninou posypeme paprikou a rozmarýnem. |
5 | Přidáme rajčatový protlak, kuřecí vývar, víno a rajčata. Kastrol přikryjeme pokličkou a dáme zhruba na hodinu do trouby předehřáté na 160 °C. |
6 | Hotový pokrm necháme chvíli pod pokličkou odpočinout a potom rozdělíme na talíře. |
7 | Porce ozdobíme zakysanou smetanou a petrželkou. |