Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 26427
Kategorie: Maso

Ingredience

omáčka
2 kávová lžička Cukr třtinový
1,5 kávová lžička Kari pasta červená
2,3 dl Kokosový krém
5 dl Mléko kokosové
2 polévková lžíce Omáčka rybí
80 g Oříšky piniové
1 kávová lžička Sůl
Mořský ďas na kari
200 g Bambusové výhonky
1 polévková lžíce Bazalka
2 ks Chilli paprička
6 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová kůra
8 ks Krevety tygří - loupané
600 g Mořský ďas
6 polévková lžíce Olej sezamový
1 kávová lžička Pepř citronový
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 606 kcal
Kilojoule 2 537kJ
10% Sacharidy 36 g
58% Tuky 43 g
30% Sodík 605 mg
43% Bílkoviny 24 g

Mořský ďas na kari postup přípravy receptu:

1

K přípravě tohoto jemně nasládlého pokrmu si nejdříve připravíme všechny ingredience. Zeleninu očistíme a omyjeme, jarní zelenou cibulku pokrájíme nadrobno. Bambusové výhonky krájíme na větší kousky. Chilli papričky rozpůlíme, zbavíme semen, propláchneme pod tekoucí vodou a posekáme nadrobno. Lístky čerstvé bazalky i petržele rozkrájíme nadrobno. Kůru z chemicky neošetřeného citronu nastrouháme.

2

Rybu omyjeme, osušíme, pokrájíme na kousky velikosti sousta, osolíme a opepříme. Obřím krevetám odstraníme hlavičky, nožem nařízneme hřbety a odstraníme černou žilku, poté je dobře omyjeme pod tekoucí vodou.

3

Ve woku na rozpáleném oleji postupně opečeme do zlatova kousky ryby, krevety i cibulku, přimícháme citronovou kůru. Opečené maso s cibulkou vyjmeme, vložíme do mísy a zakryjeme.

4

Do woku dáme kokosový krém, za stálého míchání ho pomalu přivedeme k varu a když se bude lesknout jako olej, přimícháme kokosové mléko, červenou kari pastu, piniové ořechy, chilli papričky a bambusové výhonky. Dochutíme rybí omáčkou, bazalkou, promícháme a osladíme.

5

Opečenou rybu s krevetami vrátíme do omáčky, promícháme, prohřejeme. Podle chuti dosolíme, posypeme krájenou petrželkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept