Recept

Koláč s tropickým ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2643
Kategorie: Koláče

Ingredience

6 polévková lžíce Cukr krupice
2 ks Fíky čerstvé
150 g Hroznové víno
2 ks Kiwi
2 ks Mango
200 ml Mléko polotučné
1 ks Physalis (mochyně)
1 ks Piškotový korpus vaječný
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Solamyl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
2 plátek Želatina bílá plátky
1 balení Želé dortové

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 191 kcal
Kilojoule 800kJ
10% Sacharidy 37 g
5% Tuky 3 g
4% Sodík 71 mg
7% Bílkoviny 4 g

Koláč s tropickým ovocem postup přípravy receptu:

1

Nejprve škrobovou moučku smícháme se 3lžícemi mléka. Cukr necháme v kastrůlku zkaramelizovat, rozředíme zbytkem mléka a necháme vychladnout. Poté v karamelovém mléce rozmícháme 1 vejce, žloutek a škrobovou moučku. Zvolna zahříváme až k bodu varu a odstavíme. Nevaříme! Za stálého míchání přidáme želatinu, kterou předem namočíme do studené vody a vymačkáme. Počkáme, až se želatina rozpustí, krém vložíme do studené lázně a mícháme dokud nezačne želírovat. Vmícháme ušlehanou smetanu a hotovým krémeme potřeme piškotový korpus.

2

Připravíme si ovoce. Kiwi oloupeme, nakrájíme na plátky, mango oloupeme, odstraníme pecku, dužinu nakrájíme na kousky. Fíky omyjeme, nakrájíme na dílky. Hroznové bobule omyjeme a necháme okapat.

3

Ovoce úhledně naskládáme na krém, zalijeme dortovým želé připraveným dle návodu, dozdobíme plodem mochyně a dort necháme před podáváním ztuhnout v lednici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept