Recept

Zeleninový nákyp s bramborovým pyré

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 26430

Ingredience

800 g Brambory
400 g Brokolice
500 g Květák
120 ml Mléko odtučněné
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř cayenský
250 g Rajčata
6 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Romadur 40%
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 473kJ
12% Sacharidy 43 g
17% Tuky 13 g
11% Sodík 213 mg
40% Bílkoviny 22 g

Zeleninový nákyp s bramborovým pyré postup přípravy receptu:

1

Květák s brokolicí omyjeme a rozdělíme na růžičky. Košťál brokolice oloupeme a nakrájíme na malé kousky.

2

Ve vroucí osolené vodě povaříme 5 minut růžičky květáku, přidáme brokolici a necháme vařit ještě 3 minuty. Potom vodu slijeme, květák s brokolicí zchladíme studenou vodou, necháme okapat.

3

Rajčata nařízneme do kříže, přelijeme vařící vodou a krátce necháme působit. Zchladíme studenou vodou a oloupeme. Dužinu rozčtvrtíme, zbavíme semínek a zbytků po stopkách. Plochou zapékací mísu vymastíme a na dno rozdělíme zeleninu.

4

Brambory oloupeme, omyjeme, rozkrájíme na stejně velké kousky. Vaříme je v dostatečném množství osolené vody a při mírné teplotě 20 minut.

5

Sýr nakrájíme na kostičky. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Mléko, kávovou smetanu a vejce rozšleháme, přimícháme sýr. Výrazně okořeníme solí, cayenským pepřem a muškátovým oříškem a přelijeme zeleninu.

6

Mísu vložíme do předehřáté trouby a zapékáme 20 minut. Brambory slijeme, prolisujeme lisem na brambory a podáváme s nákypem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept