Recept

Zapékaný fenykl s rajčatovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 26431
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 stroužek Česnek
100 g Cibule
1 ks Fenykl čerstvý
1 kg Fenykl sladký - hlíza
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
30 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
800 g Rajčata
125 g Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
100 g Sýr Parmezán
0,5 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 776kJ
7% Sacharidy 25 g
28% Tuky 21 g
30% Sodík 596 mg
27% Bílkoviny 15 g

Zapékaný fenykl s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Fenykl očistíme a omyjeme. Fenyklovou nať nasekáme a 1 lžíci dáme stranou. Hlízy rozčtvrtíme a vaříme v osolené vroucí vodě 10 minut. Vyndáme a necháme okapat.

2

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. V zapékací míse rozpustíme máslo a vložíme do ní fenykl. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, posypeme parmazánem a navrch rozdělíme olivy. Zapékáme 20 minut.

3

Rajčata nařízneme do kříže, přelijeme vařící vodou, krátce necháme působit a oloupeme. Dužinu zbavenou zbytků po stopkách nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

4

Na pánvi rozpálíme olej a za stálého míchání na něm osmahneme cibuli. Přidáme rajčata a česnek, osolíme a opepříme. Přilijeme bílé víno a omáčku necháme za občasného míchání vařit 20 minut.

5

Do omáčky vsypeme bazalku. Z trouby vyndáme zapečený fenykl, posypeme fenyklovou natí a podáváme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept