Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 26432
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Cibule
4 polévková lžíce Jíška instantní
1 kg Kapusta hlávková
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
140 g Sýr Lučina - termizovaný
400 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 229kJ
11% Sacharidy 40 g
51% Tuky 38 g
26% Sodík 529 mg
28% Bílkoviny 16 g

Zapékaná kapusta postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kapustu rozkrojíme, zbavíme košťálu, nakrájíme na proužky.

2

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou kapustu a za stálého míchání opékáme. Zalijeme vývarem a pod poličkou vaříme asi 10 minut. Slijeme a vývar zachytíme.

3

Zeleninový vývar zahřejeme, zahustíme jíškou, krátce povaříme. Snížíme teplotu, přidáme smetanový sýr. Omáčku ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.

4

Nastrouháme sýr. Kapustu přendáme do vymaštěné zapékací mísy. Přelijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem. Nákyp dáme na 30 minut zapéct do trouby.

5

Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky. Kapustu podáváme s rajčatovými kostkami a posypané pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept