Zapékaná kapusta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná kapusta
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 26432 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Jíška instantní |
1 kg | Kapusta hlávková |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
140 g | Sýr Lučina - termizovaný |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 31,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 316,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapusta hlávková, Muškátový oříšek, Pažitka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Lučina - termizovaný, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná kapusta postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kapustu rozkrojíme, zbavíme košťálu, nakrájíme na proužky. |
2 | Ve velkém hrnci rozehřejeme olej. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou kapustu a za stálého míchání opékáme. Zalijeme vývarem a pod poličkou vaříme asi 10 minut. Slijeme a vývar zachytíme. |
3 | Zeleninový vývar zahřejeme, zahustíme jíškou, krátce povaříme. Snížíme teplotu, přidáme smetanový sýr. Omáčku ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. |
4 | Nastrouháme sýr. Kapustu přendáme do vymaštěné zapékací mísy. Přelijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem. Nákyp dáme na 30 minut zapéct do trouby. |
5 | Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky. Kapustu podáváme s rajčatovými kostkami a posypané pažitkou. |