Jednoduchý recept

Zapékané houby s ricottou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 26433

Ingredience

8 plátek Chléb toastový
800 g Houby čerstvé
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
300 g Sýr Ricotta
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 725 kcal
Kilojoule 3 032kJ
16% Sacharidy 59 g
54% Tuky 40 g
38% Sodík 755 mg
64% Bílkoviny 36 g

Zapékané houby s ricottou postup přípravy receptu:

1

Houby očistíme a nadrobno nakrájíme. V pánvi rozehřejeme máslo, za stálého míchání na něm houby opečeme.

2

Toastové chleby zbavíme kůrky, nakrájíme na kostičky a v pánvi na rozehřátém másle opečeme dozlatova. Necháme okapat na papírové utěrce.

3

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Petržel opláchneme a nasekáme. Houby promícháme s petrželkou, ricottou, žloutky a kostkami toastového chleba, okořeníme solí a pepřem.

4

Houbovou směs dáme do zapékací mísy, posypeme parmezánem a necháme 10 minut zapékat v troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept