Dušený úhoř na česneku s fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený úhoř na česneku s fenyklem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26434 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
marinovaný úhoř | |
---|---|
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Úhoř říční |
Dušený úhoř na česneku s fenyklem | |
2 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Citronová kůra |
400 g | Fenykl sladký - hlíza |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Vývar rybí |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 131,4mg |
Draslík | 543,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 115,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Pepř bílý, Sůl, Česnek, Citronová kůra, Pepř cayenský, Sůl, Vývar rybí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Úhoř říční, Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený úhoř na česneku s fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Úhoře omyjeme, stáhneme z kůže a nakrájíme na medailonky, které pokapeme citronem, osolíme, opepříme bílým pepřem. |
2 | Takto marinovaného úhoře necháme v chladu odležet 15 minut. |
3 | Očištěné hlízy fenyklu nakrájíme na kousky, oloupaný česnek na plátky a pomalu je orestujeme dozlatova ve woku na olivovém oleji. Přidáme k nim kousek másla, kousky úhoře, opepříme cayenským pepřem, přidáme mletý zázvor, vše promícháme a ještě spolu opékáme asi 3 minuty. Pak přilijeme rybí vývar, smetanu a pomalu dusíme asi 5 minut. Dochutíme solí, posypeme nastrouhanou citronovou kůrou, drobně pokrájenou omytou petrželkou a podáváme. |