Sýrovo-bylinkové suflé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrovo-bylinkové suflé
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 26436 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
6 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 429,8mg |
Draslík | 209,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 427,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Olej slunečnicový, Oříšky piniové, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrovo-bylinkové suflé postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo. Přidáme mouku, za stálého míchání osmažíme dozlatova. Postupně přimícháme mléko a při střední teplotě za stálého míchání povaříme 2 minuty. |
2 | Omáčku ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, necháme vychladnout. |
3 | Petrželku opláchneme a nasekáme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Mísu na suflé vymastíme a vysypeme mletými mandlemi. |
4 | Sýr nastrouháme. Vejce rozklepneme. Bílky se špetkou soli ušleháme do pevného sněhu. Žloutky přimícháme do vlažného bešamelu. Lehce přidáme sýr, petrželku a sníh. Směs dáme do připravené mísy a posypeme piniovými oříšky. |
5 | Suflé pečeme v troubě 15 minut, potom teplotu zvýšíme na 200 stupňů Celsia a pečeme ještě 30 minut. |
6 | Suflé vyndáme a ihned podáváme. |