Recept

Sýrovo-bylinkové suflé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 26436
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

60 g Máslo čerstvé
400 ml Mléko polotučné
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
150 g Sýr Ementál (Primátor)
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 302kJ
3% Sacharidy 11 g
60% Tuky 45 g
9% Sodík 181 mg
48% Bílkoviny 27 g

Sýrovo-bylinkové suflé postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme máslo. Přidáme mouku, za stálého míchání osmažíme dozlatova. Postupně přimícháme mléko a při střední teplotě za stálého míchání povaříme 2 minuty.

2

Omáčku ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, necháme vychladnout.

3

Petrželku opláchneme a nasekáme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Mísu na suflé vymastíme a vysypeme mletými mandlemi.

4

Sýr nastrouháme. Vejce rozklepneme. Bílky se špetkou soli ušleháme do pevného sněhu. Žloutky přimícháme do vlažného bešamelu. Lehce přidáme sýr, petrželku a sníh. Směs dáme do připravené mísy a posypeme piniovými oříšky.

5

Suflé pečeme v troubě 15 minut, potom teplotu zvýšíme na 200 stupňů Celsia a pečeme ještě 30 minut.

6

Suflé vyndáme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept