Recept

Marinovaný kapr se zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 26437
Kategorie: Maso

Ingredience

marináda
7 ks Česnek
1,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 dl Pivo tmavé 13% 4,4% obj.
1 polévková lžíce Sůl
zelenina
200 g Chřest zelený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
2 ks Paprika červená
30 g Zázvor celý
smetanová omáčka
2 polévková lžíce Hořčice čínská
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
0,5 kávová lžička Pepř bílý
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
5 dl Vývar zeleninový
Marinovaný kapr se zeleninou
1 kg Kapr obecný

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 359kJ
7% Sacharidy 25 g
37% Tuky 27 g
90% Sodík 2 g
90% Bílkoviny 51 g

Marinovaný kapr se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Omyté plátky kapra s kůží osolíme, opepříme, poskládáme na sebe, proložíme lístky petrželky a plátky pokrájeného česneku, dáme do mísy, polijeme pivem a necháme marinovat 15 minut.

2

Očištíme a omyjeme zeleninu: zelený chřest, červenou papriku a zázvor. U chřestu odřežeme tvrdé konce, papriku se zázvorem pokrájíme na tenké proužky. Zeleninu dáme do mísy a pokapeme sójovou omáčkou a rozpuštěným máslem.

3

Do bambusových košíčků položíme plátky kapra kůží naspod a na každý plátek rozdělíme směs zeleniny.

4

Do woku nalijeme zeleninový vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 15 minut.

5

Když z woku košíčky vyjmeme, přimícháme do vývaru hořčici a rozmíchanou Maizenu ve smetaně. Omáčku ochutíme solí a pepřem.

6

Dušeného kapra se zeleninou podáváme se smetanovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept