Marinovaný kapr se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný kapr se zeleninou
Marinovaný kapr se zeleninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 26437 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
marináda | |
---|---|
7 ks | Česnek |
1,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 dl | Pivo tmavé 13% 4,4% obj. |
1 polévková lžíce | Sůl |
zelenina | |
200 g | Chřest zelený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
2 ks | Paprika červená |
30 g | Zázvor celý |
smetanová omáčka | |
2 polévková lžíce | Hořčice čínská |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
5 dl | Vývar zeleninový |
Marinovaný kapr se zeleninou | |
1 kg | Kapr obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 184,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,3mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Paprika červená, Zázvor celý, Pepř bílý, Sůl, Kapr obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo tmavé 13% 4,4% obj., Chřest zelený, Máslo čerstvé, Omáčka sojová světlá, Hořčice čínská, Maizena - kukuřičný škrob, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný kapr se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Omyté plátky kapra s kůží osolíme, opepříme, poskládáme na sebe, proložíme lístky petrželky a plátky pokrájeného česneku, dáme do mísy, polijeme pivem a necháme marinovat 15 minut. |
2 | Očištíme a omyjeme zeleninu: zelený chřest, červenou papriku a zázvor. U chřestu odřežeme tvrdé konce, papriku se zázvorem pokrájíme na tenké proužky. Zeleninu dáme do mísy a pokapeme sójovou omáčkou a rozpuštěným máslem. |
3 | Do bambusových košíčků položíme plátky kapra kůží naspod a na každý plátek rozdělíme směs zeleniny. |
4 | Do woku nalijeme zeleninový vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 15 minut. |
5 | Když z woku košíčky vyjmeme, přimícháme do vývaru hořčici a rozmíchanou Maizenu ve smetaně. Omáčku ochutíme solí a pepřem. |
6 | Dušeného kapra se zeleninou podáváme se smetanovou omáčkou. |