Tykvové suflé s appenzellerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tykvové suflé s appenzellerem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 26438 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
100 g | Appenzeller |
1 polévková lžíce | Créme fraiche |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Tykev |
2 polévková lžíce | Tykev - semena |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 199,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 102,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Pažitka, Sůl, Tykev, Tykev - semena, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Appenzeller nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tykvové suflé s appenzellerem postup přípravy receptu:
1 | Z tykviček odkrojíme víčka a lžící je vydlabeme. Dužinu zbavíme semen a nakrájíme na kostky. |
2 | Kostky tykviček uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Slijeme, necháme okapat a rozmačkáme. Necháme vychladnout. Vyklepneme vejce. |
3 | Troubu předehřejeme na 250 stupňů Celsia. Vnitřky vydlabaných tykví vymažeme máslem, osolíme a opepříme. Do tykvového pyré přidáme creme fraiche, žloutky a sýr, vše promícháme. Ochutíme pepřem a muškátovým oříškem, trochu dosolíme. |
4 | Bílky se špetkou soli ušleháme do tuhého sněhu a zlehka přimícháme tykvové pyré. Semínka nasekáme. Vydlabané tykve naplníme pyré a posypeme semínky. |
5 | Pečeme v předehřáté troubě 30 minut dozlatova. Suflé posypeme pažitkou a podáváme. |