Recept

Rajčata plněná sýrovým suflé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 26439
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

150 g Greyerzer
30 g Máslo čerstvé
0,3 l Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 340 kcal
Kilojoule 1 421kJ
3% Sacharidy 10 g
34% Tuky 25 g
7% Sodík 143 mg
36% Bílkoviny 20 g

Rajčata plněná sýrovým suflé postup přípravy receptu:

1

Z rajčat odkrojíme víčka a lžičkou vydlabeme dužinu. Vymastíme zapékací mísu. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia.

2

V hrnci rozpustíme máslo. Přidáme mouku a za stálého míchání necháme zpěnit. Pomalu přiléváme mléko a pečlivě mícháme. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

3

Bílky se špetkou soli ušleháme do tuhého sněhu. Za stálého míchání přidáme do omáčky sýr a žloutky a přimícháme sníh. Směsí plníme rajčata.

4

Rajčata vložíme do připravené mísy a v předehřáté troubě pečeme 20 minut. Potom teplotu zvýšíme na 230 stupňů Celsia a pečeme ještě 10 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept