Jednoduchý recept

Zapékaná rajčata s houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 26442

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Hlíva ústřičná
1 špetka Muškátový oříšek
1 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
750 g Rajčata
100 g Smetana 12% (konzumní)
80 g Strouhanka
150 g Sýr Ementál (Primátor)
40 g Česnekové máslo
1 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 596kJ
7% Sacharidy 25 g
33% Tuky 25 g
10% Sodík 204 mg
29% Bílkoviny 17 g

Zapékaná rajčata s houbami postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a na rozpáleném oleji osmahneme. Pánev sundáme ze sporáku. K vychlazené cibuli přidáme strouhanku a sýr, dobře promícháme. Okořeníme pepřem a muškátovým oříškem.

2

Rajčata křížem nařízneme, přelijeme horkou vodou a necháme chvíli působit. Potom rajčata oloupeme. Odstraníme zbytky po stopkách, dužinu nakrájíme na tenké plátky. Houby očistíme, nakrájíme na proužky.

3

Zapékací mísu vytřeme máslem. Lístky šalvěje opláchneme a vyložíme jimi mísu. Do mísy vrstvíme plátky rajčat a houby.

4

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Rajčata a houby posypeme strouhankou a přelijeme smetanou. Pečeme v předehřáté troubě 40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept