Jamajský kotlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jamajský kotlík
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26443 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
60 g | Čočka jedlá |
750 g | Dýně |
4 ks | Krůtí stehna |
350 g | Kukuřice |
4 ks | Kuřecí stehna |
25 ml | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika zelená |
5 g | Pepř cayenský |
400 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
300 ml | Vývar drůbeží |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 343,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,3mg |
Vitamín E | 6,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Čočka jedlá, Dýně, Krůtí stehna, Kuřecí stehna, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jamajský kotlík postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí a krůtí stehna prudce opečeme ze všech stran dozlatova na oleji ve velkém kastrolu, který je možné dávat do trouby, a vyjmeme je. |
2 | Cibuli nakrájíme na kolečka, dýni na kostky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.Z kastrolu slijeme nadbytečný tuk a na zbylém tuku opečeme na mírném ohni do zlatova cibuli, dýni a papriku. Dáme zpět maso, přidáme nakrájený čerstvý zázvor, rajčata, kuřecí vývar a čočku. Mírně osolíme a opepříme. |
3 | Kastrol přiklopíme pokličkou a dáme zhruba na hodinu do trouby předehřáté na 190 °C. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda je maso dobře propečené, šťáva vytékající z místa vpichu musí být čirá. |
4 | Do kastrolu přidáme okapanou kukuřici a vrátíme ještě na 5 minut do trouby. Hotový pokrm dle chuti osolíme a podáváme s křupavým pečivem. |