Dušené kuře na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kuře na česneku
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26445 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
6 stroužek | Česnek |
400 g | Fazole bílé |
900 g | Kuřecí prsa |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej slunečnicový |
5 g | Pepř černý mletý |
16 ks | Šalotka |
5 g | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
250 g | Vývar drůbeží |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 183g |
---|---|
Cholesterol | 144,0mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 4,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,8mg |
Vitamín E | 10,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fazole bílé, Olej slunečnicový, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené kuře na česneku postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a opečeme dozlatova na slunečnicovém oleji v kastrolu, který je možné dávat do trouby. Potom pomocí naběračky s otvory maso přeneseme na talíř. |
2 | Na šťávě, která zůstala v kastrolu, opékáme za stálého míchání 4 minuty šalotky, žampiony a česnek. |
3 | Maso vrátíme do kastrolu, zaprášíme moukou a ještě 2 minuty opékáme. Podlijeme bílým vínem a kuřecím vývarem, přivedeme k varu, přidáme bouquet garni, sůl a pepř. |
4 | Konzervované fazole scedíme a propláchneme, přidáme do kastrolu. |
5 | Přikryjeme pokličkou a vložíme na 1 hodinu do trouby předehřáté na 150 °C. Před podáváním odstraníme bouquet garni. |
Poznámka
Jako příloha jsou nejvhodnější mladé tykve nebo jiná zelenina uvařená v páře.