Fazolové kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolové kuře
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26448 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Anglická slanina |
250 g | Červená řepa |
300 ml | Džus hroznový |
500 g | Fazole bílé |
900 g | Kuře |
25 g | Máslo čerstvé |
30 g | Med včelí |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
12 ks | Šalotka |
5 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
150 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 185g |
---|---|
Cholesterol | 186,5mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 43g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 3,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Červená řepa, Džus hroznový, Fazole bílé, Kuře, Med včelí, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolové kuře postup přípravy receptu:
1 | Namočené fazole uvaříme ve vodě doměkka. |
2 | V pekáči zprudka smažíme na olivovém oleji a másle asi 5 minut slaninu a naporcované kuřecí maso obalené v mouce. Maso za stálého míchání podlijeme moštem a vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Přidáme fazole, zakryjeme pekáč a pečeme 1 a 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 160°C. Zhruba 15 minut před koncem pečení odstraníme pokličku, přidáme vařenou červenou řepu a pokrm dopečeme bez pokličky - zapečeme. |
3 | Na pánvi osmahneme šalotky, přelijeme je medem a ještě 5 minut za stálého mícháni zahříváme. |
4 | Hotové jídlo rozdělíme na talíře, přidáme šalotky a podáváme. |