Recept

Dušené okounové zeleninové závitky se slaninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26449

Ingredience

marináda
2 polévková lžíce Křen
800 g Okoun - filety
2 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Pepř citronový
2 kávová lžička Sůl
zelenina
100 g Anglická slanina
1 ks Cuketa
3 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 ks Pórek
3 ks Rajčata
100 g Šunka uzená
omáčka
3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
5 dl Vývar rybí
příloha
2 ks Citrony
200 g Houby nakládané
300 g Rýže Basmati

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 663 kcal
Kilojoule 2 772kJ
18% Sacharidy 63 g
312% Tuky 234 g
70% Sodík 1 g
82% Bílkoviny 46 g

Dušené okounové zeleninové závitky se slaninou postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené filety z mořského okouna nakrájíme šikmo na plátky široké asi 7 cm. Osolíme je, opepříme, potřeme nastrouhaným křenem, pokapeme olejem a necháme je v míse marinovat 15 minut.

2

Připravíme si zeleninovou směs. Oloupané mrkve s cuketou pokrájíme na malé kostky. Očištěný pórek omyjeme, pokrájíme na kolečka. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Plátky šunky nakrájíme na nudličky. Všechnu zeleninu za stálého míchání krátce (4-5 minut) osmažíme ve woku na másle s olejem dozlatova a odstavíme z plotny.

3

Na plátky okouna položíme plátek anglické slaniny a na ni dáme kopeček zeleniny. Pak plátek ryby zavineme a uzavřeme párátkem.

4

Ve woku přivedeme k varu rybí vývar, přimícháme do něj sójovou omáčku (do výšky 2 cm), závitky poskládáme vedle sebe do bambusových košíčků, zakryjeme poklicí a pomalu dusíme 5 minut.

5

Závitky okouna podáváme s vařenou rýží, nakládanými sladkokyselými houbami (ryzce) a nakrájeným citronem na měsíčky (chemicky neošetřeným).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept