Dušené okounové zeleninové závitky se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené okounové zeleninové závitky se slaninou
Dušené okounové zeleninové závitky se slaninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26449 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
marináda | |
---|---|
2 polévková lžíce | Křen |
800 g | Okoun - filety |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Pepř citronový |
2 kávová lžička | Sůl |
zelenina | |
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Cuketa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 ks | Pórek |
3 ks | Rajčata |
100 g | Šunka uzená |
omáčka | |
3 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
5 dl | Vývar rybí |
příloha | |
2 ks | Citrony |
200 g | Houby nakládané |
300 g | Rýže Basmati |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 23,2mg |
Draslík | 762,5mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,2mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Sůl, Anglická slanina, Cuketa, Olej slunečnicový, Rajčata, Vývar rybí, Citrony, Houby nakládané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Okoun - filety, Olej olivový, Pepř citronový, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pórek, Šunka uzená, Omáčka sojová světlá, Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené okounové zeleninové závitky se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené filety z mořského okouna nakrájíme šikmo na plátky široké asi 7 cm. Osolíme je, opepříme, potřeme nastrouhaným křenem, pokapeme olejem a necháme je v míse marinovat 15 minut. |
2 | Připravíme si zeleninovou směs. Oloupané mrkve s cuketou pokrájíme na malé kostky. Očištěný pórek omyjeme, pokrájíme na kolečka. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Plátky šunky nakrájíme na nudličky. Všechnu zeleninu za stálého míchání krátce (4-5 minut) osmažíme ve woku na másle s olejem dozlatova a odstavíme z plotny. |
3 | Na plátky okouna položíme plátek anglické slaniny a na ni dáme kopeček zeleniny. Pak plátek ryby zavineme a uzavřeme párátkem. |
4 | Ve woku přivedeme k varu rybí vývar, přimícháme do něj sójovou omáčku (do výšky 2 cm), závitky poskládáme vedle sebe do bambusových košíčků, zakryjeme poklicí a pomalu dusíme 5 minut. |
5 | Závitky okouna podáváme s vařenou rýží, nakládanými sladkokyselými houbami (ryzce) a nakrájeným citronem na měsíčky (chemicky neošetřeným). |