Dušené kuře ze Středomoří - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kuře ze Středomoří
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26450 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
8 ks | Kuřecí stehna |
25 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
1 ks | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
25 g | Pomerančová kůra |
50 ml | Pomerančová šťáva |
400 g | Rajčata |
15 g | Tymián čerstvý |
130 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 332,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,4mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kuřecí stehna, Paprika červená, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Rajčata, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené kuře ze Středomoří postup přípravy receptu:
1 | Ve velké pánvi se silným dnem a nepřilnavým povrchem opečeme na oleji na poměrné prudkém ohni kuřecí maso po obou stranách dozlatova. Naběračkou s otvory je přeneseme do kastrolu. Přebytečný tuk vylijeme. |
2 | Cibuli a papriku nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a vše opečeme na pánvi na středním ohni. Zeleninu přidáme ke kuřecímu masu do kastrolu. |
3 | Maso a zeleninu smícháme s pomerančovou kůrou a šťávou, kuřecím vývarem, rajčaty. |
4 | Pokrm přivedeme k varu, zmírníme oheň, kastrol přikryje pokličkou. Pozvolna dusíme zhruba hodinu. Během té doby několikrát promícháme. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájený čerstvý tymián a černé olivy bez pecek, sůl a pepř podle chuti. |
5 | Hotový pokrm rozdělíme na nahřátě talíře, posypeme pomerančovou kůrou a tymiánem. Kuře podáváme s křupavým pečivem. |