Recept

Dušené kuře ze Středomoří

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 26450
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
8 ks Kuřecí stehna
25 ml Olej olivový
50 g Olivy černé
1 ks Paprika červená
5 g Pepř černý mletý
25 g Pomerančová kůra
50 ml Pomerančová šťáva
400 g Rajčata
15 g Tymián čerstvý
130 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 911 kcal
Kilojoule 3 810kJ
4% Sacharidy 14 g
76% Tuky 57 g
27% Sodík 536 mg
134% Bílkoviny 75 g

Dušené kuře ze Středomoří postup přípravy receptu:

1

Ve velké pánvi se silným dnem a nepřilnavým povrchem opečeme na oleji na poměrné prudkém ohni kuřecí maso po obou stranách dozlatova. Naběračkou s otvory je přeneseme do kastrolu. Přebytečný tuk vylijeme.

2

Cibuli a papriku nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a vše opečeme na pánvi na středním ohni. Zeleninu přidáme ke kuřecímu masu do kastrolu.

3

Maso a zeleninu smícháme s pomerančovou kůrou a šťávou, kuřecím vývarem, rajčaty.

4

Pokrm přivedeme k varu, zmírníme oheň, kastrol přikryje pokličkou. Pozvolna dusíme zhruba hodinu. Během té doby několikrát promícháme. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájený čerstvý tymián a černé olivy bez pecek, sůl a pepř podle chuti.

5

Hotový pokrm rozdělíme na nahřátě talíře, posypeme pomerančovou kůrou a tymiánem. Kuře podáváme s křupavým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept