Dušené kuře po francouzsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kuře po francouzsku
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26451 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Anglická slanina |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
20 ks | Cibule |
1 ks | Kuře |
25 g | Máslo čerstvé |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Mrkev kořen |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
400 ml | Víno bílé |
400 ml | Vývar drůbeží |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 368,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Kuře, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené kuře po francouzsku postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozehřejeme máslo a za stálého míchání na něm opékáme 3 minuty cibulky, mrkev, slaninu a žampiony. Směs přeneseme do velkého kastrolu. |
2 | Kuře opečeme dozlatova na pánvi a potom dáme do kastrolu se směsí zeleniny a ostatních surovin. |
3 | Do kastrolu přilijeme bílé víno, přivedeme k varu a vaříme, dokud se víno téměř nevypaří. |
4 | Zeleninu a houby se slaninou zaprášíme, za stálého míchání moukou a asi 1 minutu dusíme. |
5 | Přidáme kuřecí vývar, sůl, pepř a bouquet garni. Kastrol přikryjeme a pokrm zvolna dusíme 1 a 1/2 hodiny. Zhruba 30 minut před koncem dušení přidáme zbytek vína a kastrol už necháme odkrytý. |
6 | Bouquet garni vyjmeme, kuře naporcujeme a pokrm upravíme na talíře. Podáváme s bramborovou kaší nebo těstovinami. |