Kuřecí maso s cibulkami a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso s cibulkami a hráškem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26454 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
16 ks | Cibule |
500 g | Hrášek |
1 ks | Kuřecí prsa |
60 g | Máslo čerstvé |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
600 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 80,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso s cibulkami a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a 3 minuty na ní za stálého míchání opékáme cibuli. |
2 | Cibuli vyjmeme z pánve a odložíme. Na pánvi postupně opečeme ze všech stran dozlatova kousky kuřecího masa. Hotové maso odkládáme do kastrolu, který je možné dát do trouby. |
3 | Šťávu na pánvi zaprášíme moukou a mícháme, dokud jíška nezačne hnědnout. Za stálého míchání rozředíme kuřecím vývarem. |
4 | Omáčkou z pánve přelijeme kuře, přidáme bouquet garni a kastrol dáme na 35 minut do trouby předehřáté na 200 °C. |
5 | Zhruba 10 minut před koncem pečení vyjmeme z omáčky bouquet garni a přidáme hrášek a cibuli. Pokrm osolíme, opepříme a vrátíme do trouby. |
6 | Hotové maso upravíme na talíře, obložíme hráškem s cibulí a případně ozdobíme petrželkou. |