Recept

Sváteční kuře s jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26455
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
15 ml Citronová šťáva
3 ks Jablka
1200 g Kuře
30 g Máslo čerstvé
15 ml Olej olivový
15 g Petržel - nať
25 g Strouhanka
5 g Sůl
60 g Šunka dušená
60 g Žampiony čerstvé
15 g Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 876 kcal
Kilojoule 3 667kJ
8% Sacharidy 30 g
76% Tuky 57 g
37% Sodík 742 mg
107% Bílkoviny 60 g

Sváteční kuře s jablky postup přípravy receptu:

1

Připravíme nádivku: v rendlíku opečeme na másle cibuli, vmícháme houby a opékáme je 2-3 minuty. Rendlík odstavíme a do směsi přidáme šunku, strouhanku a petrželku.

2

Jablko překrojíme, odstraníme jádřinec, slupku však ponecháme. Jablko nastrouháme do misky, pokapeme citronovou šťávou a přidáme směs z rendlíku.

3

Kuřeti uvolníme kůži na prsou a opatrně pod ni vtlačíme nádivku. Kůži na povrchu uhladíme, aby byla nádivka rozmistěna rovnoměrně.

4

Kuře dáme na pekáč, mírně potřeme olejem a osolíme.

5

Kuře pečeme v troubě předehřáté na 190 °C 1,5 hodiny. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda je maso propečené — šťáva vytékající z místa vpichu musí byt čirá. Jestliže kůže na prsou hnědne příliš rychle, zakryjeme kuře alobalem.

6

Zbývající jablka zbavíme jadřinců, nakrájíme na klínky a opečeme na másle dozlatova. Vmícháme rybízové želé a ještě prohřejeme. Hotové kuře necháme zhruba 15 minut odpočinout, aby se šťáva rovnoměrně vstřebala do masa, rozporcujeme a upravíme na talíře. Maso obložíme teplými jablky s rybízovým želé.

Poznámka

Podáváme s vařenou zeleninou podle chuti a s bramborami vařenými ve slupce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept