Recept

Kuře se sýrem feta a bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26457
Kategorie: Maso

Ingredience

30 g Bylinky čerstvé - svazek
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
8 ks Kuřecí stehna
15 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
15 ml Olej olivový
15 g Oregano čerstvé
5 g Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
15 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
120 g Sýr Feta
15 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 877 kcal
Kilojoule 3 668kJ
4% Sacharidy 15 g
74% Tuky 55 g
47% Sodík 940 mg
137% Bílkoviny 77 g

Kuře se sýrem feta a bylinkami postup přípravy receptu:

1

Vykostěná kuřecí stehna rozložíme na prkénko hladkou stranou dospod.

2

Bylinky rozdělíme na maso. Sýr nakrájíme na osm vhodně velkých kousků a položíme po jednom kousku na maso s bylinkami. Maso osolíme, opepříme a zabalíme tak, aby sýr byl uprostřed. Závitky můžeme zpevnit párátkem.

3

Závitky potřeme mlékem, poprášíme moukou, uložíme do nádoby, kterou je možné dávat do trouby.

4

Pečeme 25-30 minut v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda je maso propečené - šťáva vytékající z místa vpichu musí byt čirá.

5

Mezitím připravíme v rendlíku omáčku: Cibuli a česnek opečeme za stálého míchání na oleji doměkka. Česnek nesmí zhnědnout, aby nebyl hořký.

6

Do rendlíku přidáme čtvrtky rajčat, zamícháme, zmírníme oheň, rendlík přikryjeme pokličkou a omáčku na mírném ohni pomalu dusíme 15-20 minut.

7

Omáčku ochutíme bylinkami, necháme trochu zchladnout. Potom ji rozmixujeme a propasírujeme sítem, aby byla opravdu hladká. Podle chuti osolíme a opepříme. Hotové závitky z kuřecích stehen s bylinkami a sýrem feta nakrájíme na silnější plátky, upravíme na talíře, přelijeme rajčatovou omáčkou, ozdobíme snítkami tymiánu, rozmarýnu a oregana.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept