Kuře se sýrem feta a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře se sýrem feta a bylinkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26457 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
8 ks | Kuřecí stehna |
15 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 ml | Olej olivový |
15 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
15 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
120 g | Sýr Feta |
15 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 342,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,9mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kuřecí stehna, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře se sýrem feta a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Vykostěná kuřecí stehna rozložíme na prkénko hladkou stranou dospod. |
2 | Bylinky rozdělíme na maso. Sýr nakrájíme na osm vhodně velkých kousků a položíme po jednom kousku na maso s bylinkami. Maso osolíme, opepříme a zabalíme tak, aby sýr byl uprostřed. Závitky můžeme zpevnit párátkem. |
3 | Závitky potřeme mlékem, poprášíme moukou, uložíme do nádoby, kterou je možné dávat do trouby. |
4 | Pečeme 25-30 minut v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda je maso propečené - šťáva vytékající z místa vpichu musí byt čirá. |
5 | Mezitím připravíme v rendlíku omáčku: Cibuli a česnek opečeme za stálého míchání na oleji doměkka. Česnek nesmí zhnědnout, aby nebyl hořký. |
6 | Do rendlíku přidáme čtvrtky rajčat, zamícháme, zmírníme oheň, rendlík přikryjeme pokličkou a omáčku na mírném ohni pomalu dusíme 15-20 minut. |
7 | Omáčku ochutíme bylinkami, necháme trochu zchladnout. Potom ji rozmixujeme a propasírujeme sítem, aby byla opravdu hladká. Podle chuti osolíme a opepříme. Hotové závitky z kuřecích stehen s bylinkami a sýrem feta nakrájíme na silnější plátky, upravíme na talíře, přelijeme rajčatovou omáčkou, ozdobíme snítkami tymiánu, rozmarýnu a oregana. |