Recept

Kuře s pomerančovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26460

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
30 ml Koňak Armaňak
1200 g Kuře
30 g Maizena - kukuřičný škrob
50 g Marmeláda meruňková
80 g Marmeláda rybízová
15 ml Olej olivový
15 ml Olej slunečnicový
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
1 ks Pomeranče
30 ml Pomerančová šťáva
120 g Strouhanka
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
150 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 808kJ
9% Sacharidy 32 g
50% Tuky 37 g
35% Sodík 698 mg
73% Bílkoviny 41 g

Kuře s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kuře naplníme nádivkou, kterou si připravíme takto : opečeme na oleji řapíky celeru a najemno nasekanou cibuli. Přidáme strouhanku, marmelády, petrželku a vejce. Osolíme a opepříme. Případný zbytek nádivky dáme vedle kuřete. Olejem potřené kuře pečeme v troubě na 190 °C zhruba 1 a 1/2 hodiny. Kuře vyjmeme z trouby, potřeme zbývající marmeládou a necháme chvíli odpočinout.

2

Omáčku si připravíme z výpeku, který zahustíme škrobem rozmíchaným s pomerančovou šťávou, marmeládou a kuřecím vývarem. Přidáme bobkový list. Omáčku opatrně za stálého míchání provaříme do zhoustnutí, potom odstavíme. Pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Sloupneme i tenkou blanku jednotlivých dílků. Těsně před podáváním vložíme do omáčky díly pomerančů, přilijeme koňak a necháme přejít varem. Kuře rozporcujeme a podáváme s pomerančovou omáčkou a nádivkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept