Recept

Zlaté kuře s mangem a brusinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26461

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 892 kcal
Kilojoule 3 733kJ
7% Sacharidy 24 g
82% Tuky 61 g
44% Sodík 883 mg
105% Bílkoviny 59 g

Zlaté kuře s mangem a brusinkami postup přípravy receptu:

1

Kuře částečně vykostíme: Položíme prsní stranou dospod, nohy vkloubíme. Na hřbetní straně nařízneme kůži až k páteři. Maso seškrabáváme nožem z kostí po celé délce kuřete postupně na obou stranách.

2

V místech, kde se připojují nohy a křídla ke kostře, přeřízneme klouby. Pokračujeme v uvolňování masa kolem hrudního koše, až se nám podaří vyjmout kostru.

3

Plátky slaniny zavineme. Potom připravíme nádivku. Mango smícháme s brusinkami, strouhankou a muškátovým květem, hmotu svážeme vejcem. Osolíme a opepříme.

4

Kuře položíme neporušenou stranou dolů a dáme do něj polovinu nádivky. Nádivku poklademe závitky slaniny, na ně upravíme zbývající nádivku. Okraje kůže přitáhneme k sobě a kuře svážeme kuchyňským provázkem. Kuře převrátíme, nohy svážeme, křídla založíme dospod. Kuře položíme na pekáč. Z kurkumy, medu a oleje připravíme glazuru a potřeme jí kůži kuřete.

5

Kuře pečeme v troubě předehřáté na 190 °C 1,5 hodiny. Hotové kuře necháme chvíli odpočinout, nakrájíme i s nádivkou na plátky a podáváme s vařenou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept