Bramborovo-masový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborovo-masový nákyp
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 26464 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Hovězí maso zadní |
4 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | řepkový olej |
4 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Feta |
4 polévková lžíce | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 64,8mg |
Draslík | 707,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika zelená, Šalotka, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, řepkový olej, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborovo-masový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme studenou vodou a nakrájíme na proužky. Papriky rozpůlíme, očistíme a omyjeme, nakrájíme na tenké proužky. Šalotky oloupeme a nasekáme. |
2 | Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Slijeme a nakrájíme na plátky. |
3 | Na pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm šalotku, pak přidáme maso a opečeme společně s paprikou. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. |
4 | Do vymaštěné zapékací misky střídavě vrstvíme brambory a masovou směs. Fetu rozdrobíme, smícháme s tymiánem a sýrem, nákyp posypeme. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut. |