Recept

Bramborový nákyp s lilky a klobásou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 26465

Ingredience

600 g Brambory
2 ks Cibule
150 g Créme fraiche
1 polévková lžíce Hořčice
8 ks Klobása Dunajská
2 ks Lilek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián čerstvý
3 ks Vejce slepičí
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

70% Kalorie 1,390 kcal
Kilojoule 5 816kJ
11% Sacharidy 39 g
154% Tuky 116 g
22% Sodík 430 mg
102% Bílkoviny 58 g

Bramborový nákyp s lilky a klobásou postup přípravy receptu:

1

Lilky očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky.

2

Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo a za stálého míchání v něm osmahneme cibulku. Přidáme brambory a za stálého míchání opékáme 5 minut. Nakonec osolíme a opepříme.

3

Přidáme plátky lilku, krátce opečeme a znovu osolíme a opepříme. Vše přendáme do vymaštěné zapékací misky a zalijeme vývarem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Vejce rozšleháme se smetanou, creme fraiche a horčicí, osolíme, opepříme a směsí nákyp přelijeme. Nákyp pečeme 45 minut dozlatova.

4

Asi 10 minut před koncem pečení rozdělíme na nákyp klobásy. Podáváme zdobené tymiánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept