Bramborový nákyp s lilky a klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový nákyp s lilky a klobásou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 26465 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
150 g | Créme fraiche |
1 polévková lžíce | Hořčice |
8 ks | Klobása Dunajská |
2 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián čerstvý |
3 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 207,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Lilek, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Hořčice, Klobása Dunajská, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový nákyp s lilky a klobásou postup přípravy receptu:
1 | Lilky očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky. |
2 | Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo a za stálého míchání v něm osmahneme cibulku. Přidáme brambory a za stálého míchání opékáme 5 minut. Nakonec osolíme a opepříme. |
3 | Přidáme plátky lilku, krátce opečeme a znovu osolíme a opepříme. Vše přendáme do vymaštěné zapékací misky a zalijeme vývarem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Vejce rozšleháme se smetanou, creme fraiche a horčicí, osolíme, opepříme a směsí nákyp přelijeme. Nákyp pečeme 45 minut dozlatova. |
4 | Asi 10 minut před koncem pečení rozdělíme na nákyp klobásy. Podáváme zdobené tymiánem. |