Květákový nákyp s klobáskami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květákový nákyp s klobáskami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 26466 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 l | Bešamel |
1 polévková lžíce | Cibule |
300 g | Cuketa |
3 ks | Klobása Dunajská |
600 g | Květák |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
60 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 8,8mg |
Draslík | 861,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Cibule, Cuketa, Květák, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květákový nákyp s klobáskami postup přípravy receptu:
1 | Květák očistíme, opláchneme a rozdělíme na růžičky. Blanšírujeme v osolené vodě asi 5 minut. Cuketu nakrájíme na plátky, přidáme ke květáku a povaříme ještě asi 2 minuty. |
2 | Zeleninu slijeme přes síto, zchladíme, necháme okapat. Klobásky nakrájíme na plátky. Petrželku opláchneme, nasekáme a se strouhankou a olejem rozmixujeme. |
3 | Bešamelovou omáčku smícháme se smaženou cibulkou, osolíme, opepříme a krátce povaříme. Do zapékací misky dáme polovinu bešamelové omáčky, na omáčku rozdělíme zeleninu a klobásky, přelijeme zbytkem omáčky a posypeme petrželovou strouhankou. |
4 | Nákyp pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia 15 minut, dokud strouhanka nezhnědne. |