Recept

Nákyp z kyselého zelí s mletým masem a ananasem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 26468
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

100 g Ananas
750 g Brambory
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Jablka
1 kávová lžička Kmín římský
500 g Maso mleté - mix
1 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
150 ml Vývar zeleninový
200 g Zakysaná smetana
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 717 kcal
Kilojoule 2 998kJ
14% Sacharidy 49 g
63% Tuky 47 g
18% Sodík 369 mg
49% Bílkoviny 28 g

Nákyp z kyselého zelí s mletým masem a ananasem postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a vaříme v osolené vodě 20 minut. Oloupeme cibuli a česnek.

2

Na pánvi rozpálíme olivový olej, necháme na něm zpěnit cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme, dokud nezačne hrudkovatět. Ochutíme solí, pepřem a římským kmínem a odložíme na stranu.

3

Jablko omyjeme, zbavíme jádřince a na struhadle nahrubo nastrouháme. Kyselé zelí necháme okapat a smícháme s nastrouhaným jablkem.

4

Kyselou smetanu smícháme s vejci, instantním vývarem a mletou paprikou. Brambory slijeme, necháme okapat, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Potom je smícháme s mletým masem a smetanovo-vaječnou směsí. Osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 170 stupňů Celsia.

5

Ananas slijeme, necháme okapat. Vymaštěnou zapékací misku naplníme bramborovo-masovou směsí, navrch rozdělíme kousky ananasu a přelijeme vaječnou smetanou. Nákyp pečeme v předehřáté troubě 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept