Nákyp z kyselého zelí s mletým masem a ananasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z kyselého zelí s mletým masem a ananasem
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 26468 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Ananas |
750 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Jablka |
1 kávová lžička | Kmín římský |
500 g | Maso mleté - mix |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Vývar zeleninový |
200 g | Zakysaná smetana |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 210,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 80,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Brambory, Česnek, Cibule, Jablka, Kmín římský, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp z kyselého zelí s mletým masem a ananasem postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a vaříme v osolené vodě 20 minut. Oloupeme cibuli a česnek. |
2 | Na pánvi rozpálíme olivový olej, necháme na něm zpěnit cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme, dokud nezačne hrudkovatět. Ochutíme solí, pepřem a římským kmínem a odložíme na stranu. |
3 | Jablko omyjeme, zbavíme jádřince a na struhadle nahrubo nastrouháme. Kyselé zelí necháme okapat a smícháme s nastrouhaným jablkem. |
4 | Kyselou smetanu smícháme s vejci, instantním vývarem a mletou paprikou. Brambory slijeme, necháme okapat, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Potom je smícháme s mletým masem a smetanovo-vaječnou směsí. Osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 170 stupňů Celsia. |
5 | Ananas slijeme, necháme okapat. Vymaštěnou zapékací misku naplníme bramborovo-masovou směsí, navrch rozdělíme kousky ananasu a přelijeme vaječnou smetanou. Nákyp pečeme v předehřáté troubě 45 minut. |