Jednoduchý recept

Kuřecí čtvrtky s višňovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26470

Ingredience

100 g Anglická slanina
8 ks Jalovec
1 kg Kuřecí čtvrtky
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
25 g Máslo čerstvé
30 ml Olej z vlašských ořechů
6 ks Pepř černý celý
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
300 g Višně
80 ml Víno portské
150 g Víno červené
12 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,040 kcal
Kilojoule 4 351kJ
32% Sacharidy 114 g
50% Tuky 38 g
43% Sodík 857 mg
89% Bílkoviny 50 g

Kuřecí čtvrtky s višňovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do pekáčku dáme kuřecí maso, přidáme rozdrcený pepř, slaninu, jalovčinky, portské a červené víno, višně a případně jejich šťávu a kolečka šalotek. Osolíme a opepříme. Marinujeme 24 hodin.

2

Na pánvi rozpálíme máslo a ořechový olej a kuřecí maso osmažíme z každé strany. Osmažené maso vrátíme do marinády, šťávu a tuk z pánve uschováme. Pekáček s kuřetem v marinádě zakryjeme alobalem a pečeme 20 minut při 180 °C. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu a tuk na pánvi zaprášíme moukou a provaříme několik minut. Přilijeme marinádu a znovu přivedeme k varu. Potom stáhneme oheň a omáčku 10 minut povaříme.

3

Kuřecí maso přelijeme višňovou omáčkou a podáváme.

Poznámka

Podáváme s novými bramborami a dušenými fazolkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept