Kuřecí čtvrtky s višňovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí čtvrtky s višňovou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26470 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
8 ks | Jalovec |
1 kg | Kuřecí čtvrtky |
25 g | Máslo čerstvé |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej z vlašských ořechů |
6 ks | Pepř černý celý |
5 g | Pepř černý mletý |
12 ks | Šalotka |
5 g | Sůl |
150 g | Víno červené |
80 ml | Víno portské |
300 g | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 111g |
---|---|
Cholesterol | 16,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Pepř černý celý, Šalotka, Sůl, Víno červené, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kuřecí čtvrtky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej z vlašských ořechů, Pepř černý mletý, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí čtvrtky s višňovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do pekáčku dáme kuřecí maso, přidáme rozdrcený pepř, slaninu, jalovčinky, portské a červené víno, višně a případně jejich šťávu a kolečka šalotek. Osolíme a opepříme. Marinujeme 24 hodin. |
2 | Na pánvi rozpálíme máslo a ořechový olej a kuřecí maso osmažíme z každé strany. Osmažené maso vrátíme do marinády, šťávu a tuk z pánve uschováme. Pekáček s kuřetem v marinádě zakryjeme alobalem a pečeme 20 minut při 180 °C. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu a tuk na pánvi zaprášíme moukou a provaříme několik minut. Přilijeme marinádu a znovu přivedeme k varu. Potom stáhneme oheň a omáčku 10 minut povaříme. |
3 | Kuřecí maso přelijeme višňovou omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Podáváme s novými bramborami a dušenými fazolkami.