Recept

Pečené kuře s medovou glazurou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 26471

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Kuře
15 g Med včelí
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
15 g Máslo čerstvé
60 g Ovesné vločky
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
15 g Tymián čerstvý
300 ml Vývar drůbeží
30 ml Whisky

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 777 kcal
Kilojoule 3 251kJ
4% Sacharidy 16 g
62% Tuky 47 g
34% Sodík 684 mg
99% Bílkoviny 56 g

Pečené kuře s medovou glazurou postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme nádivku: Cibuli a řapík celeru nakrájíme nadrobno a opečeme v rendliku na másle nebo na oleji za stálého míchání na mírném ohni dozlatova.

2

Rendlík odstavíme a k cibuli a celeru přimícháme tymián, ovesné vločky, kuřecí vývar, sůl a pepř.

3

Nádivkou naplníme dutinu mezi kůží a masem na prsou kuřete. Kůži na povrchu opatrně urovnáme, aby nádivka byla stejnoměrně uložená, a dutinu dobře uzavřeme. Kuře položíme na pekáč hřbetem dolů, mírně potřeme olejem a pečeme zhruba hodinu v troubě předehřáté na 190 °C. Jestliže se peče příliš rychle, zakryjeme je volně alobalem.

4

Med smícháme se lžící whisky, vzniklou směsí potřeme kuře. Potom kuře vrátíme ještě na 20 minut do trouby a upečeme dozlatova.

5

Hotové kuře dáme na mísu a udržujeme v teple. Ze šťávy sebereme tuk, šťávu zaprášíme moukou. Necháme na mírném ohni, dokud tekutina nezačne bublat, potom postupně zředíme kuřecím vývarem. Vmícháme

6

zbývající whisky.

7

Omáčku přivedeme za stálého míchání k varu, potom zmírníme oheň a omáčku ještě asi minutu povaříme. Kuře rozporcujeme, upravíme na talíře s bramborami, přelijeme omáčkou a podáme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept