Pečené kuře s medovou glazurou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kuře s medovou glazurou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26471 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 ks | Kuře |
15 g | Máslo čerstvé |
15 g | Med včelí |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Ovesné vločky |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
15 g | Tymián čerstvý |
300 ml | Vývar drůbeží |
30 ml | Whisky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 215,5mg |
Draslík | 645,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Kuře, Med včelí, Ovesné vločky, Sůl, Tymián čerstvý, Whisky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené kuře s medovou glazurou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme nádivku: Cibuli a řapík celeru nakrájíme nadrobno a opečeme v rendliku na másle nebo na oleji za stálého míchání na mírném ohni dozlatova. |
2 | Rendlík odstavíme a k cibuli a celeru přimícháme tymián, ovesné vločky, kuřecí vývar, sůl a pepř. |
3 | Nádivkou naplníme dutinu mezi kůží a masem na prsou kuřete. Kůži na povrchu opatrně urovnáme, aby nádivka byla stejnoměrně uložená, a dutinu dobře uzavřeme. Kuře položíme na pekáč hřbetem dolů, mírně potřeme olejem a pečeme zhruba hodinu v troubě předehřáté na 190 °C. Jestliže se peče příliš rychle, zakryjeme je volně alobalem. |
4 | Med smícháme se lžící whisky, vzniklou směsí potřeme kuře. Potom kuře vrátíme ještě na 20 minut do trouby a upečeme dozlatova. |
5 | Hotové kuře dáme na mísu a udržujeme v teple. Ze šťávy sebereme tuk, šťávu zaprášíme moukou. Necháme na mírném ohni, dokud tekutina nezačne bublat, potom postupně zředíme kuřecím vývarem. Vmícháme |
6 | zbývající whisky. |
7 | Omáčku přivedeme za stálého míchání k varu, potom zmírníme oheň a omáčku ještě asi minutu povaříme. Kuře rozporcujeme, upravíme na talíře s bramborami, přelijeme omáčkou a podáme. |