Kuře na česneku a s houbovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na česneku a s houbovou omáčkou
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26472 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
180 g | Houby čerstvé |
150 ml | Koňak Armaňak |
1 kg | Kuře |
90 g | Máslo čerstvé |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
60 g | Šalotka |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 297,0mg |
Draslík | 784,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuře, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Koňak Armaňak, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na česneku a s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si česnekové máslo z másla, soli, česneku a pepře. |
2 | Celý povrch kuřete potřeme připravenou směsí a dáme odpočinout. |
3 | Do pekáče vložíme kuře a pečeme 1 a 1/2 hodiny v troubě na 230 °C. Pravidelně potíráme česnekovým máslem. Upečené kuře vyjmeme z pekáče a necháme vychladnout. |
4 | Do pánve přecedíme výpek, přidáme houby a šalotky a 5 minut za stálého míchání podusíme. Omáčku zaprášíme moukou, pálenku ohřejeme, přilijeme a zapálíme. Do omáčky přilijeme smetanu ke šlehání, přivedeme k varu a stále mícháme zhruba 3 minuty na velmi mírném ohni. |
5 | Kuře vykostíme, nakrájíme na kousky a rozložíme do pekáče, přelijeme houbovou omáčkou a dáme zpět do trouby na 150 °C. Zhruba za 15 minut maso opět vyjmeme a necháme chvíli odpočinout. Pokrm posypeme petrželkou a podáváme s pečenými bramborami. |